27 June 2011

BEST BRELOC EVER!!!

for cat lovers ♥

23 June 2011

Mind, R.I.P., Heart - go for it!

Din cate observ, vara, bloggerii (majoritatea, cel putin) sunt mai inactivi decat in cealalta parte a anului.. Inclusiv eu, de altfel. De aceea voiam neaparat sa mai scriu ceva luna aceasta, ca sa fiu cu sufletul impacat.

Asa e bine sa fii departe de Chisinau... nu esti la curent cu nimic, toate grijile au ramas in urma, habar n-ai ce se mai intampla in lume, eu nici nu stiam cine a luat turul doi la alegerile locale!

Fac in sfarsit sport.. ma dor toti muschii. Chiar si sa dactilografiez imi pare dificil. Ca sa nu mai vorbesc de ridicat in picioare si mers..
In sfarsit mai pun mana pe vreo carte.. mai cetesc, ceea ce in oras mi-e aproape imposibil sa fac de cele mai multe ori, avand in vedere ca trebuie o vointa nebuna ca sa te deconectezi de toate si de toti si sa citesti concentrat intre cei 4 pereti ai camerei apartamentului calduros si mizerabil pe timpul verii.
In sfarsit ratiunea mea se odihneste; nu mai calculez intr-una toate detaliile, nu caut idealuri intr-o lume unde asa ceva pur si simplu... nu exista!

Din fericire, imediat ce ma intorc, totul va reveni la normal :)

14 June 2011

De ce femeile...?

Frază tipică: "nu am cu ce mă îmbrăca!"
Exclamaţia aceasta este extrem de sinceră de fiecare dată, desi, de cele mai multe ori, dulapul este doldora de haine. Am spus "sinceră", nu "adevărată". Dar asta nu înseamnă neapărat că minte... chiar dimpotrivă!
Cauza este, evident, una psihologică.
O femeie plasată în faţa unui dulap plin cu îmbrăcăminte pe care o cunoaşte, nu are nimic prea nou, sau nimic prea vechi (să presupunem că majoritatea au fost achiziţionate cam în acelaţi timp, ca să nu avem extreme şi să dereglăm condiţiile experimentului), va petrece cel puţin 45 de secunde ca să recunoască mai întâi toate hainele, pentru ca, mai apoi, să decidă din prima că nimic nu se potriveşte pentru ieşirea ei.
În schimb, unei femei plasate în faţa unui dulap plin cu haine pe care o vede prima dată îi va lua mai puţin de 10 secunde să îşi aleagă cel puţin două articole de îmbrăcăminte pe care le va considera perfecte pentru acel moment.
Totuşi, dacă, după aceasta, acele două articole, purtate o dată, vor fi puse în dulapul cu haine cunoscute, după plasarea femeii din nou în faţa acestui dulap, ne vom trezi din nou cu fraza tipică: "nu am cu ce mă îmbrăca!".
Dar, dacă e să mai tragem de timp, dacă vom lăsa femeia în faţa dulapului cu haine cunoscute pentru cel puţin jumătate de oră, până la urmă ea îşi va alege un outfit, şi îşi va vedea de ieşire, uitând aproape automat mini-panica produsă anterior de pseudo-lipsa hainelor.
De ce?
L-am putea numi ca un mic ritual indispensabil pentru ca femeia să-şi poată alege hainele potrivite şi să arate bine. Voi ce explicaţie aveţi?

4 June 2011

Necotidianul [7] Cocktail cu alcool

Ora 01:01. Cel puţin atât e acum când încep să scriu.
Vreau să scriu, dar nu ştiu cu ce să încep. Nici nu am un subiect anume...
De fapt, am citit chiar azi undeva că "a scrie este o experienţă care izolează"... "procesul scrierii este unul imperios" şi nu mai ştiu ce. Păi, e perfect.
În fine, vă învit la un cocktail cu alcool, inspirat din rândurile lui Jackie Morgan. (postarea aia cu aberaţii.. mi-e lene să pun link direct acum).

Latră cineva. E de afară? Ah nu, e publicitatea electorală de la ProTV. Godea? Cine mai e şi ăsta? Dar feminista de la PDM? Nu-mi amintesc numele ei... Mâine (de fapt, azi) sunt alegerile. Nu mă afectează direct decât în măsura în care sunt curioasă să văd rezultatele şi să protestez paşnic dacă Dodon ia mai multe voturi decât Chirtoacă. Dar, slabe şanse...

Azi dimineaţă, în baie, pe o sticlută cu ceva verde în ea am observat cu stupoare că sub "ополаскиватель для дёсен", scrie "на отраве трав"... eram gata să fac o fotografie, să postez pe blog şi apoi să aberez înscris vreo jumătate de oră pe contul acestui fapt absolut stupid. Apoi am observat că scrie "на отваре"...

Acum încercam să adorm. Există mai multe metode de adormire pentru insomniaci nostalgici, ca mine. Prima ar fi să te plictisesti intenţionat până adormi, cu metoda număratului oilor. Am încercat să număr, dar fugeau mereu dintr-o parte în alta şi pierdeam şirul...
Dar, din fericire, eu am metodele mele traditionale, cum ar fi.. o postare fără sens în miez de noapte.

8 contacte online pe skype. Doamne, ce face lumea la ora asta pe internet?... Chiar nu înţeleg.
Staţi să-i întreb.

[01:33:35] Вера: măi, ce faci la ora asta pe net?
[01:33:50] Manea: scriu koment
[01:33:52] Manea: tu?
[01:34:01] Вера: tot scriu koment.
***
[01:33:27] Вера: so, ce faci la ora asta pe net?
[01:33:47] Vitalik: nimic.
[01:33:48] Vitalik: :-S
[01:34:01] Vitalik: tu ai fost vreodată îndrăgostită?!
***
[01:34:23] Вера: ce faci la ora asta pe net?
[01:34:30] Vlad Pas: *status change - busy*

Cred că e suficient. Noapte bună. Mâine să mergeţi la vot!
Nu uitaţi să vă spălaţi pe dinţi, să beţi lichide multe, să nu aruncaţi gunoi pe jos, să faceţi teme de vacanţă, să mergeţi cu troileibuzele noi, să nu încercaţi să minţiţi taxatoarele (nu merge la astea noi, credeţi-mă, am încercat, dar asta e altă poveste...)
01:44, signing off.

2 June 2011

Gwen Stefani - 4 In The Morning


my old, fav song..
perfect lyrics ♥