15 August 2011

Cinematografie în termeni utili

Vă propun o ilustrare simplă a genurilor filmelor:

Tragedia (scenariul de bază)
Un câine traversează strada. E lovit de o maşină. Câinele moare. Sfârşit.

Drama
Câinele, personaj principal, traversează strada. E lovit de o maşină, în slow-motion şi pe muzică tragică de vioară. Şoferul e tras la răspundere şi primeşte pedeapsa maximă. Câinele, după ce-şi ia rămas bun de la toate rudele care-l îneacă în lacrimi, moare. Sfârşit.

Melodrama
Un câine cu familie, serviciu, viaţă fericită, traversează strada. E lovit de o maşină. Şoferul fuge de la locul accidentului. Câinele rămâne într-un scaun cu rotile. Peste 30 de ani, câinele e la pensie, are o tonă de nepoţi iubitori şi-şi petrece zilele acasă. Şoferul, după ce îşi recunoaşte vina, moare de o boală misterioasă. Sfârşit.

Comedia
Un câine traversează strada neregulamentar, citind ziarul şi mâncând un hamburger. E lovit de o maşină. Şoferul îl duce la spital. Câinele se trezeşte pe patul de spital, cu şoferul alături, care se dovedeşte a fi un vechi prieten de-al lui din liceu. Urmează o serie de evenimente haioase în care sunt implicaţi, pe rând, părinţii câinelui, fostele iubite ale câinelui, actuala logodnică şi nişte blonde. Câinele trăieşte fericit, cu amintirea accidentului care i-a înveselit viaţa. Are parte de o moarte stupidă (de obicei se taie din scenariu). Sfârşit.

Sci-Fi
Anul 2567. Un câine traversează strada. E lovit de o maşină zburătoare. Câinele moare. Planeta este invadată de extratereştri. Sfârşitul părţii I.

Acţiunea
Un câine traversează strada. E lovit de maşina unor gangsteri. De frică să nu fie demascaţi, iau câinele, îl îngrijesc până işi revine, apoi îl ţin ostatic. Câinele evadează, anunţă poliţia, care întocmeşte o ambuscadă şi foloseşte câinele drept momeală. Are loc un schimb de focuri în care unul dintre cei mai cinstiţi poliţişti moare. Gangsterii sunt prinşi şi băgaţi la zdup. Câinele primeşte mulţumiri şi este invitat să lucreze la poliţie. Sfârşit.

Thriller-ul
Noapte. Frunzele foşnesc de rău augur. Un câine vagabond şi înfometat traversează strada. O maşină se întreaptă cu viteză spre el. Frânează la 5 cm de el, apoi un criminal în serie coboară şi îl înjunghie. Urmează apoi o serie de crime fără sens, pe care poliţia le investighează insistent, atât de insistent, până îl exasperează pe criminal, astfel, el comiţând o greşeală în următoarea lovitură. Criminalul este prins, încătuşat şi pus la răcoare. Sfărşit.

Horror-ul
Noapte. Linişte. Când.. dintr-o dată.. un câine fosforescent traversează strada!!! E lovit din plin de o maşină. Grafica de o calitate excelentă scoate în evidenţă sângele şi maţele care ies de pretutindeni. Apoi scenariul se repetă  până mor toţi câinii din împrejurimi. Sfârşit.

Documentarul
Un câine de o anumită rasă/ vârstă/ sex/ culoare traversează o anumită stradă dintr-un anumit stat la o anumită oră cu o anumită semnificaţie. O maşină de o anumită marcă, dintr-un anumit an, cu anumite probleme tehnice loveşte într-un anumit fel câinele. Câinele moare. I se face o autopsie extrem de amânunţită. Sfârşit.

-va urma-

9 comments:

  1. mereu incurc genurile astea, acum le diferentiez perfect)))astept continuarea;)

    ReplyDelete
  2. mai spune-mi niste genuri de filme daca vrei continuare)

    ReplyDelete
  3. : ))
    Aşteptăm History şi Musical.
    a, şi nu uita de Biography.

    ReplyDelete
  4. Scuze că-ţi umplu pagina de comentarii, dar uitasem să scriu în comentariul precedent şi nu am putut să ţin asta pentru mine:
    CUM AI PUTUT UITA DE ROMANCE?!

    ReplyDelete
  5. chiar ca :D cel mai important!
    urmeaza cat mai curand in partea a II-a ))

    ReplyDelete
  6. ff tare...
    p.s. aventura, sport,western (lol), detectiv, multik)))succes :DD

    ReplyDelete
  7. abia astept part II. ce se mai intimpla cu ciinele. haaa. =D

    ReplyDelete