11 August 2011

Invitaţie la somn (atenţie, somnifer!)

Dragă Mike, dragi insomniaci nostalgici, astăzi vă propun o serie de metode de a putea adormi, plus o analiză minuţioasă a lor. Acest articol face parte din seria "invitaţiilor", sau, cel puţin, urmează să facă parte, având în vedere că această "serie" nu conţine decât încă un episod, cu excepţia acestuia.
Dacă nu aţi fost atenţi, mai precizez o dată că acestea ce urmează a fi scrise nu sunt pentru oricine, ci anume pentru insomniacii nostalgici. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Să începem prin a clarifica nişte chestii. Dacă insomnia ta este de origine fizică, atunci nici n-ai treabă cu ceea ce urmează să citeşti. Tu bea lapte cald şi du-te la medic. Însă, dacă insomnia ta este de origine psihică, atunci poţi s-o depăşeşti oricând. Trebuie să te auto-determini! sau să bei nişte somnifere
Dacă eşti insomniac nostalgic, insomnia e, cel mai probabil, cauzată de nostalgie, amintiri, zbucium sufletesc şi alte бредури de astea sentimentale.


În dependenţă de cât de complicat e cazul tău şi de gradul de încăpăţânare posedat, una din metode ar trebui să-ţi ajute.

Metoda I: Gândeşte-te la altceva.
Sună banal, dar e extrem de dificil să-ţi ţii mintea ocupată cu altceva decât ceea ce te preocupă (a.k.a. бред sentimental sau tragedia ta personală), şi, totodată, nu te lasă să adormi. Ideea e să te concentrezi la ceva care să te solicite suficient cât să te distragă, dar nu prea mult, ca să poţi adormi. Nu mă pot gândi la un exemplu concret, pentru că e dificil să-mi imaginez o situaţie default care ar merge pentru mai multe cazuri.

Metoda II: Cheamă în ajutor un prieten.
Dacă ai pe cine te baza, întrebuinţarea acestei metode nu mai are nevoie de explicaţii. Un prieten bun te-ar putea ajuta să treci peste/ prin asta cu brio. (la orice oră a nopţii)

Metoda III: Varsă-ţi suferinţa şi preocuparea pe cineva.
Aceasta ar fi o alternativă pentru metoda precedentă, în cazul în care n-ai pe cine te baza. Însă, din păcate, pentru ea ar trebui să aştepţi să vină dimineaţa. Când e în joc sănătatea ta mintală, nu prea contează pe cine te descarci. Doar fă-o. Preferabil pe cineva de treabă, care să te poate asculta, să-ţi înţeleagă situaţia şi să nu-şi creeze impresia că dacă i te-ai destăinuit o dată, aţi devenit cei mai buni prieteni pe viaţă.

Metoda IV: Scrie.
În caz că ai încercat totul şi ai eşuat, această soluţie îţi va părea cam disperată, dar e efectivă. E sigur, e la îndemână, nu te costă nimic! Scrie în jurnal sau pe o foaie tot ce simţi şi tot ce te macină. Te va ajuta să-ţi aduci în ordine gândurile şi zbuciumul va dispărea. Cu siguranţă că va fi mai uşor de adormi o dată ce îţi vei fi descărcat emoţiile înscris.

Metoda V: Citeşte-mi blogul.
Mai devreme sau mai târziu tot adormi.

Cam atât. Poate cândva îmi vine inspiraţia şi fac o continuare.
Noapte bună! Să gândiţi mai puţin şi veţi dormi mai strâns.
Sper că v-am ajutat, sau că, cel puţin, v-am mai distras atenţia de la tragedia vieţii voastre.

6 comments:

  1. stroga metoda a III-a :)
    deşi, dorm şi asa foarte bine :P

    ReplyDelete
  2. dormi bine pentru ca esti cititor permanent :D

    ReplyDelete
  3. Cate o metoda in fiekare zi fix pentru o saptamana lucratoare :DD good luck insomniacilor
    and say thx to Diana ^^

    ReplyDelete
  4. sambata si duminica nu mai e nevoie sa dormi deja :))
    thankie, Anonymus :3

    ReplyDelete
  5. Metoda V interesanta. scrii bine !

    ReplyDelete