19 September 2010

Mini-societatea adolescentină: partea I

Băi adolescenţa asta.. de-ai putea sări peste ea şi să treci deodată la maturitate...
Nu-mi pot găsi locul... De ce?

În societatea noastră păcătoasă se conturează mici "sub-societăţi" create de adolescenţi. (de fete în principal, că ele fac diferenţierea mai vizibilă)

Grupul Fitzelor:
Fetele doldora de bani, de obicei poartă accesorii nu prea colorate, "serioase" (mai puţin ai să întâlneşti în garderoba lor tricouri colorate şi cu scilipici). Poartă haine "mature", de firmă, la modă, nuanţe neutre, fără imprimeuri, fără sclipici o tonă. De obicei toate top-urile au mâinicile suflecate până la coate, ca să se vadă ceasul de pe mână, brăţara (metal preţios sau alt material, dar care se asortează cu haina). Poartă inele, vreo 3-4, dar nu fac abuz, pentru că, de obicei, au gusturi bune. Pot să combine şi haine care nu prea corespund cu stilul lor, dar o fac prea bine ca să observi tu că ceva sa schimbat. Jeacă de piele la ordinea zilei (mâinicile suflecate, evident), jeanşi skinny, tocuri, platformă sau balerini (dar nu din ăştia obişnuiţi, modelul simplu (bot rotund, sclipici imprimat) care a ieşit anul ăsta din modă îl evită, poartă doar dacă au ceva mai deosebit la formă sau materialul din care sunt confectionaţi, etc.) Umbă pe la petreceri, discoteci de prestigiu, localuri scumpe. Sunt hâtre, frumoase bine machiate. Nu umblă cu oricine - doar cu frumoşi şi bine-îmbrăcaţi.
Băieţii din acest grup de obicei au pe cineva care le alege cu gust hainele, pentru că ei mai rar au simţul modei, dar dacă se întâmplă să-l aibă, vor petrece la fel de mult timp pe la Mall la fel ca fetele, şi vor avea cel puţin un tricou roz în dulap. De obicei se combină doar cu fete din grupul lor.

Grupul Smartie-pants:
Fetele cu aer de inteligenţă, ochelari cu ramă colorată, converse, pantaloni skinny, fular la gât, accesorii colorare tone, ghiozdan sau geantă din material textil, nu prea poartă tocuri decât cu ocazii speciale. Preferă accesoriile unisex, participă la flash-moburi, se implică în proiecte, fac pe sociabilii, au aparate de fotografiat si pozează totul, stau pe facebook neapărat, încarcă 1000000 poze, toate absolut reuşite, de obicei au bani destui, şi sunt în pas cu moda - moda pentru ei. Fac pe modestele şi pe ruşinoasele uneori. Nu sunt frumoase, sunt super-simpatice şi plac tuturor, pentru că par mai deosebite. Se combină de obicei doar cu băieţi din grupul lor.

Astea sunt primele 2 grupuri. Mai urmează.
Poate-mi găsesc şi eu locul printre unul din ele între timp.

4 comments:

  1. Ador cum gîndeşti.=]
    mi-ai reamintit de liceul unde învăţ. şi unde dai peste genul de fete descrise mai sus, dar de la care nu ai ce te aştepta în afară de mofturi. Un moft în sus, altul în jos.
    Abia aştept următoarea ta postare=]
    Ps: îmi place piesa ta

    ReplyDelete
  2. mersi :]
    va fi in curand si partea a II-a.
    ma bucur ca-ti place piesa))

    ReplyDelete
  3. foarte tare =]

    ai o viziune buna, baga mai multa asprime in critica :>

    ReplyDelete