29 November 2010

Untitled

Designu ăsta floral spălăcit e temporar, până găsesc ceva tematic, sau cel putin ceva mai reuşit.
Bloggeru e cam sărăcutz în template-uri de iarnă... :(

Mă gândeam trec la alt domain, că blogger are o mulţime de erori, sau dacă nu, măcar să exportez blogul la o nouă adresă, că m-a plictisit "sufletista"; dar ceva mă opreşte... nu-mi dau seama ce.
Nu e vorba de postări... şi chiar nu am nimic de pierdut...
Nu ştiu.

Voi, cei care rătăciţi pe bloguşoru meu, ce părere aveţi? Ce mă opreşte? =)
Şi ce să fac cu designu?
Dacă în acest moment eşti cu ochii aceste cuvinte, deja e prea târziu, ai citit prea mult ca să rămâi placid. Eşti obligat să laşi un comentariu.

Aide, mah, ce te costă?... :>

26 November 2010

Marş pi front, mândru soldate maldavan!

La începutul acestei luni peste tot se discuta mai în glumă, mai cu scepticism, prezicerea babei Vanga şi a lui Nostradamus. Faimoasa profeţie a celui de-al treilea război mondial de pe 11 noiembrie 2010... S-a vorbit cât s-a vorbit, apoi discuţiile s-au consumat. S-a uitat.

Pe 11, dimineaţă, s-a trezit, pe rând, în funcţie de fusele orare, toată populaţia globului. Nici un stres. Pe la amiază, la pauza de masă, dând întâmlător cu ochii peste vre-un calendar, le-a venit ceva în minte: o vagă amintire sufocată de grijile cotidiene şi rutinare... chipurile azi ar fi trebuit să se întâmple ceva... dar nu a fost să fie. Şi-au spus "ei, aşa şi-am ştiut că nu va fi nimic", şi şi-au văzut de treabă în continuare.

Pe 23 curent, dimineaţă, s-a trezit coreeanu (de sud) aterizând în mijlocu străzii, în pijama, lăţit pe asfalt, cu panică în jur.

Astăzi circulă ştiri gen "Conflictul din Coreea se poate transforma în Al Treilea Război Mondial".

Mâine ne iau bărbaţii pe front.

Un mic apropo, ca să vorbim la particular despre puterea noastră militară:

Aceşti Bărbaţi ne vor apăra. SEAL-şii şi Marines-ii noştri, pupa-i-ar mămica.
Pentru poligloţi şi erudiţi: S.E.A.L. şi The Marines sunt forţe militare americane extrem de bine-antrenate. I-aţi văzut prin filme cu siguranţă - muşchioşi, puternici, profesionişti, antrenaţi, fără scrupule - maşini de luptă.

Dar, să sperăm că totul va fi bine şi că nu vom avea poveşti şi ode post-contemporane măreţe despre eroi ale căror ultime cuvinte au fost "Hm, o bombă XK3000 UBKz AMER dezamorsată? Straniu. Dă să o iau s-o prezint sub-locotenentului."pentru a le recita nepoţilor şi strănepoţilor...

P.S. Nu cred în acest război. NU va fi aşa ceva. Nu vă faceţi griji, staţi la călduţ şi beţi ceai fierbinte!
...cât timp mai puteţi.... >:))

22 November 2010

Necotidianul

  • Moare muzica bună, mah.. :(
  • D'n'B! (drum and bass) Hm, nu credeam că-mi poate plăcea aşa mult))
  • Tre' să-mi reamenajez camera, că mă plictiseşte...
  • Beastly nu mai apare... :'( Un moment de reculegere, vă rog.
  • Harry Potter and the Deathly Hallows Part I SUCKS! Condoleanţe.
  • Crăciunelul cel roşu mi-a înflorit.
  • Aş avea nevoie de nişte boxe mai bune...
  • Aş avea nevoie de un HDD extern...
  • De ce nu ninge? Vreau să ningăăăă... am nevoie de ALB şi PUFOS! Nămeţi, gheţuş şi tone de material anti-derapant irosit din cauza fulgilor ce nu mai contenesc! Nu mai suport gri-ul ăsta închis şi posomorât! Frigul ăsta sec, copacii ăştia goi!.. Natura asta împietrită, moartă... Beah...
  • Diriginta noastră nouă parcă e comandant de cazarmă. E profă de chimie. Probleme la ora chimie, probleme la dirigenţie, probleme pe hol, probleme acasă, probleme în vis. I miss you, miss Fabian (fosta)... creativă, emotivă, naivă şi bunătăcioasă.
  • M-a plictisit acest design. New design soon! 
  • Hm, Ştii ce aş vrea ACUM? Vreau o veste bună... da una aşa, întradevăr.. BUNĂ. Care să mă uimească, să mă bucure, să mă facă să salt de bucurie, să mă motiveze, să mă facă să las tot răul în trecut şi să am doar alb în faţă! (adică o nouă pagină, un nou început mă xD Nu spitalul de nebuni) Să vină pe neprins de veste şi să fie incredibilă! 
Dar până atunci, nişte unt de arahide. :] Poate vestea va veni de la sine, iar HDD-ul mi-l va aduce Moş Crăciun.

Post scriptum: De ce "necotidian"? Nu există aşa cuvânt, ştiu. Dar pentru că nu are antonim cuvântul "cotidian", iar eu, prin titlu, intenţionam să spun că e un articol mai neobişnuit... Sunt doar nişte gânduri / observaţii ce... pluteau de ceva timp negăsindu-şi locul, care trebuiau să nu mai zboare aiurea prin minte, dar să nu fie uitate.

16 November 2010

Aşa cum numai noi putem

Treceam pe lângă salon, iar televizorul era conectat. Rula "În PROfunzime".
Pasat îi arunca lui Chirtoacă nişte replici tăioase, iar Lorena Bogza nu-şi mai găsea locul de fericire.
Am stat şi am privit puţin, până la publicitate, când s-a făcut ecranul violet şi o voce molcomă a început a îndruga ceva.
M-am ridicat din fotoliu şi intenţionam să ies din cameră, dar nu m-am putut abţine să mă întorc şi să ascult până la final acel spot publicitar Moldcell ce mi-a atras atentia prin cuvintele "copii cu dizabilităţi".
Pe youtube nu l-am găsit, probail pentru că este nou, dar am prins doar ceva de genul...
"copiii.. dar sunt şi copii cu dizabilităţi.. *desenul unei mâni de copil care se întinde către un glob de jucărie ce stă sus pe-o etajeră* ..ajutor.. *desenul altei mâni de matur care îl ia de pe raft şi i-l dă* conectare la Moldcell până la sfârşitul lui noiembrie.. donare.. *desene cu laptopuri pe harta Moldovei*.. copii... computere conectate la reţeaua de internet.. şi finalul, care m-a dat gata "noi ajutăm copii să crească mari şi deştepţi".. sau ceva de genu. Dar cuvintele "Mari şi deştepţi" precis erau.
Ok, deci... ce au copii cu dizabilităţi cu computerele conectate la net sau cum va influienţa aceasta creşterea lor? Adică găsesc ei nişte pui prăpădiţi de la ţară (adică cu "dizabilităţi") care vara umblă cu sapa în spate iar iarna îngheaţă pe cuptorul încălzit de scânduri putrezite şi lemn vechi, le dau compuri si conectare la net, iar ei vor creşte mari şi deştepţi? :)))))) Niiiiicee..
Adică n-au sistem de canalizare şi telefon, dar au Internet în schimb.
O să iasă hackeri din noi, mah.
Am râs amar în sine, şi am dat să ies, când colo... Altă reclamă autohtonă.
Apare una care vorbeşte despre alimentaţia sănătoasă, apoi despre cei care AU o alimentaţie sănătoasă, adică sportivii, adică ea, apoi despre importanţa acestei alimentaţii, apoi .."Consumaţi zilnic ciuperci Delmark!"
WTF? =)))))))) hai că .. înţeleg.. sfaturi, sfaturi.. ciuperci, ciuperci.. îndemnul "consumaţi".. dar.. ZILNIC? )))
..De ce? Păi logic, CĂ SUNT SĂNĂTOASE! :)))

...ne mai mirăm că străinii ne cred nişte ţărani-înfometaţi-hackeri-cu-dizabilităţi-mintale-telefoane-scumpe-şi-jeep-uri-parcate-în-faţa-blocului-pentru-că-nu-şi-permit-un-garaj-decent. :)

Me, I and Myself

Ante scriptum: Atenţie, e doar o mică descriere a defectelor caracterului meu polemic. (caracter polemic, există aşa ceva?) În orice caz, I'm not evil!

Oare este cineva care să nu se fi gândtit niciodata la "cum ar fi să aibă o soră/un frate geamăn"? (în caz că nu-l/-o avea deja)
..Sau şi mai bine, o clonă! Cineva exact ca tine, care să-ţi ghicească gândurile, care să te înţeleagă mereu, să-ţi fie alături în orice caz, să te susţină, să te cunoască la perfecţie, să te iubească necondiţionat pentru ceea ce eşti, pentru ceea ce de fapt ambii sunteţi...
Până la 10 ani îmi doream şi eu la nebunie să fi avut o soră, sau clonă (perfectă, până la cele mai mici detalii ale caracterului) de ce nu? Credeam că încă una ca mine ar fi făcut lumea mai frumoasă şi părinţii mai fericiţi...
Daaa' de unde??! Doamne fereşte să mai fi existat una ca mine!
Nu ne-am fi înţeles deloc. Iar în caz de intrarea în contradictoriu a unui nimic de-al meu cu orice nimic venit din partea ei (sau viceversa), ar fi declanşat al treilea război mondial. Eu aş fi urât-o pentru orgoliul şi aerele pe care mi s-ar fi părut că şi le dă. Iar ea la fel. M-aş fi certat mereu şi m-aş fi dus până în pânzele albe să-i dovedesc că nu are dreptate. Şi ea la fel. Am fi concurat nesfârşit; Eu, dacă sunt cu adevărat implicată şi ţin cu tot dinadinsul să înving, distrug concurenţa prin orice mijloace, cu sânge rece. Şi ea, evident, ar fi făcut la fel... Aş fi criticat-o pentru orice nimic şi aş fi încercat să fac orice numai să dovedesc că eu sunt mai bună. Iar ea la fel. Ar fi continuat la nesfârşit, având în vedere că nu cedez, respectiv, nici ea... Aş fi urât-o că m-ar confrunta cu aceeaşi abilitate şi aceleaşi manevre pe care le utilizez eu ca să-mi susţin cauzele! Aş fi urât-o că no pot învinge şi depăşi, deoarece ar fi fost la fel... Şi ea, la fel, m-ar fi urât...
Asta mai e şi pentru că eu nu-mi prea văd de obicei defectele, le văd pe ale celorlalţi mai întâi. În consecinţă, nu prea îmi pică bine critica. Închipuiţi-vă încă o "Eu", care, în loc să se uite la ea, să se lege de mine! (joc de cuvinte) C'est la guerre!
E un cerc vicios. E ca şarpele ăla care-şi înghite coada... Nu s-ar termina niciodată, doar dacă una din noi ar dispărea..
Se pare că... cu cât se aseamănă mai mult cu mine cel cu care am de a face, cu atât mai puţin mă înţeleg cu el. Evident, sunt şi excepţii.
Asta e.

IMPORTANT: Mă refer la caracterul meu îndrăcit şi impulsiv uneori, ca nu cumva să înţelegeţi greşit şi să par un căpcăun răutăcios care nu ştie decât să se certe cu cei ca el sau mai buni ca el...

Post scriptum: Dar staţi să-mi aflaţi calităţile... >:)

11 November 2010

Criză, frate!

Aseară, pe când frecam paginile parfumate ale unei reviste Oriflame (ştiţi voi, cu încheietura mâinii), am avut o revelaţie...
...CRIZĂ!
Hoo, nu săriţi!
Ştiu că deja de mai mult de un an încoace, toată lumea vorbeşte despre criză..
Ştiu că deja a rosti sau a auzi "criză" e ca şi cum ai spune sau auzi cuvântul "eu", sau "mall" (or în combinaţia "am fost la mol" şî mam cătăit cu liftu şî escalatoru")... Că, hai să fim sinceri, ce cuvinte utilizază maldavanu cel mai des, fie el de orice origine, din orice provincie (cu excepţia înjurăturilor)? Mai ales de când există MallDova...
Ştiu că lumea e sătulă şi deja îi este frică de acest cuvânt, şi încearcă să fie optimistă, să mai uite..
Dar deocamdată, să rămânem cu picioarele pe pământ şi mânuţele pe genunchi şi să mai ascultăm o opinie scurtă de tot despre crizişoară.

(apropo, dacă tot ne-am luat de vorbă, da' cum au făcut ăia de la PLDM, cu cel mai optimist slogan din istoria ţării "Moldova fără sărăcie!"... Bă, optimist ca optimist, da tu-ţi dai seama ce responsabilitate îţi asumi? Sau ei l-au ales doar că sună bine, fiind conştienţi că oricum toate sloganele sunt minciunoase... Oricum, ăştia dacă nu scapă Moldova de sărăcie, s-a dus imaginea lor. Da care imagine? Lor VIAŢA o să li se ducă... Practic şi-au pus ştreangul pe gât, pentru că toţi ştim că Moldova fără sărăcie e ca mâncarea fără sare. Maladeţ pentru curaj.. (: )

Dar să revenim la subiect... criză politică, criză economică, criză de timp, criză de băieţi...
Acum urmează opinia cea scurtă care v-am promis-o: (care de fapt nici nu-i opinie, doar o concluzie/reflecţie/"dare de seamă", adică mi-am dat seama de acel fapt acum)
Uite că toţi flutură în stinga şi în dreapta aceste cuvinte, sunt conştientă de prezenţa lor deja de mult timp, şi totuşi, abia acum le resimt... mai ales ultimele două enumerate.
N-am drept de vot, n-am bani, n-am timp, n-am băieţi. Resimt toate cele 4 crize.
Sper să le depăşesc cu succes.
Până atunci, vă invit să mai frecăm nişte pagini parfumate din reviste de cosmetică pitorească, ieftină, multă şi buuună.

10 November 2010

SerVICIILE Operatorilor Naţionali

Ştim cu toţii că tehnologiile informaţionale au un rol important în viaţa noastră de zi cu zi. Acum fără un PC conectat la internet e ca şi cum nu ai ce pune seara pe masa, de mîncare.
La fel ca şi tehnologiile informaţionale, telefonia mobilă în ultimii zece ani a cunoscut o dezvoltare grandioasă comparativ cu alte state în curs de dezvoltare. Pe piaţa autohtonă avem 3 operatori care prestează servicii mobile, Moldcell, Orange şi Unite. Fecare din ei au modalităţi diferite de a atrage clienţii, prin oferte avantajoase şi tarife mici la convorbiri.

Moldcell, spre exemplu, creează tarife avantajoase la Abonament, unde vorbim cu 0,25 lei/min în reţea, la o plată lunară de 10.80 MDL, Unite la fel atrage clienţii prin oferta telefoanelor 3G gratuite în schimbul unui telefon GSM vechi, cu un abonament lunar de 100 MDL, şi convorbiri 1 leu/min(in dependenta de planul tarifar ales). Lider pe piaţă se consideră Orange, care după cum cred majoritatea are cele mai avantajoase oferte, şi cele mai joase tarife, avînd o gamă întreagă de abonamente (Delfin, Pantera…etc) fiecare divizîndu-se în plăţi lunare diferite, care mai de care avantajoase sau mai putin avantajoase.
Dacă e să vorbim despre calitatea prestării serviciilor, atunci ficare operator se evidenţiază prin personalul calificat şi disciplinat, care oferă asistenţă clienţilor 24/24, însă acestea nu sunt valabile şi în cazul cînd în schimbul unui serviciu se cer bani.
În orice centru sau shop de telefonie mobilă prestarea serviciilor pentru: telefoane sau computer, setarea Internetului şi/sau configurarea Laptopului, sau transfer de conţinut mobil s-ar cuveni să fie oferite GRATUIT, mai ales întrun stat declarat proEuropean în curs de dezvoltare. Însă concurenţa şi dorinţa de a rămîne Lider pe piaţă dar şi foamea de bani îşi spun şi ele cuvîntul. Prestarea serviciilor nu este întotdeauna aşa cum ne-am dori noi, şi costul lor la fel, în centrele Orange , Moldcell sau Unite, le găsim răsfoind broşurile care fac cunoste serviciile fiecărui operator.
Ma jos afişez o cartincă uimitoare, unde am gasit nişte preţuri în schimbul unor Servicii Inteligente…
Număr cîteva:
Găsim aici : activarea şi dezactivarea serviciilor Bluetooth – variază între 20 MDL şi 40 MDL, sau cum să ne folosim de telefoane de ultima generaţie iPhone, Blackberry- 30 MDL, cum folosim Soft-ul pentru Internet, de exemplu (Firefox,Google Crome), trebuie sa scoatem din buzunar 100 MDL, transferul contactelor din agenda telefonică – tot la 100MDL se încadrează- BATJOCORITOR!!!
M-am bucurat cînd am găsit operatori care oferă astfel de servicii GRATUIT, printre ei se găseşte Moldcell şi Unite. Deci cine e mai bun, Orange, Moldcell sauUnite, răamîne să vedem? Multă lume e bolnavă după Orange, din simplu motiv că este predecesorul Voxtel-ui, care a ieşit primul pe piaţa mobilă, şi aşa a rămas în top, dar ar fi bine să ne mai uităm odată prin Meniu şi să verificăm contul lunar, să facem un calcul despre cît de fapt cheltuim, şi în final dacă are rsot de dat atîţia bani.
Finisez cu gîndul că lumea noastră moldavă este dusă în eroare prin diferite modalităţi, şi se scot din buzunar bani de fiecare dată cînd se ivesc ocazii. Sunt foarte indignată pe toţi cei care sunt indiferenţi, şi se lasă amăgiţi benevol, fără să încerce să schimbe ceva.
Nu cred că există cineva căruia nu i s-a cerut măcar odată să plătească pentru serviciile acordate de vreo companie, şi, fără nedumerire a achitat, pentru că aşa i s-a spus, dar de ce nu s-a întrebat de fapt pentru ce achită şi de ce nimeni nu s-a revoltat?
…sunt revoltată şi pe conducerea de vîrf, începînd cu Ministerul Tehnologiilor Informaţionale, apoi fiecare Companie în parte, dar şi pe personalul indulgent care se supune tuturor ordinelor. Bun, acum vă las să savuraţi din Serviciile Inteligente ale operatorului Orange, şi ale altor operatori care prestează servicii Inteligente.

(c) at curaj.net

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa, haideţi cu toţii la Moldcell!!!
Adică... de ce nu? Întradevăr Orange e mult prea scump... La cum vorbesc eu pe telefon şi la câte sms-uri scriu, nu e deloc convenabil) În curând voi da faliment.
Nu am curajul s-o fac deocamdată. Dar, cu timpul, dacă din ce în ce mai multe persoane vor decide să-şi schimbe operatorul, mă duc şi eu cu turma. :) Voi nu?

7 November 2010

Astăzi ne despărţim


superbă poezie, fiţi de acord..))

Astăzi nu mai cântăm, nu mai zâmbim.
Stând la început de anotimp fermecat,
astăzi ne despărţim
cum s-au despărţit apele de uscat.

Totul e atât de firesc în tăcerea noastră.
Fiecare ne spunem: - Aşa trebuie să fie ...
Alături, umbra albastră
pentru adevăruri gândite stă mărturie.

Nu peste mult tu vei fi azurul din mări,
eu voi fi pamântul cu toate păcatele.
Păsări mari te vor căuta prin zări
ducând în guşă mireasma, bucatele.

Oamenii vor crede că suntem duşmani.
Între noi, lumea va sta nemişcată
ca o pădure de sute de ani
plină de fiare cu blana vargată.

Nimeni nu va şti ca suntem tot atât de aproape
şi că, seara, sufletul meu,
ca ţărmul care se modelează din ape,
ia forma uitată a trupului tău ...

Astăzi nu ne sărutăm, nu ne dorim.
Stând la început de anotimp fermecat,
astăzi ne despărţim
cum s-au despărţit apele de uscat.

Nu peste mult tu vei fi cerul răsfrânt,
eu voi fi soarele negru, pamântul.
Nu peste mult are să bată vânt.
Nu peste mult are să bată vântul ...

♥ o ador, deoarece e cea mai inedită şi optimistă poezie despre despărţire pe care o cunosc. nu întristează defel, şi totuşi vorbeşte adevăr...

p.s. autorul e Ştefan Augustin-Doinaş 

C'est la vie

Stăteam întinsă la soare, pe scări, în partea din faţă a casei mari, acolo pe unde, de obicei, nimeni nu prea trece. Astfel nu aveam să fiu deranjată. Era călduţ, dar adia un vânt răcoros, de noiembrie. Îl simţeam bine, că spatele îmi era gol, deoarece mi se ridicase puloverul când am ridicat braţele să le pun sub cap.
Cânta Nouvelle Vague.
Ce chic.
Şi ştiţi ce-ar mai fi fost chic? Să fi avut nişte ţigări elegante (ca să completez decorul şi atmosfera de film alb-negru, fără sunet, fără replici, dar cu o coloană sonoră cu o semnificaţie profundă (pentru mine cel puţin) ..deci cum spuneam, să fi avut nişte ţigări şi să trag elgant din ele... să învălui totul în fum...
...Dar, din păcate, nu fumez. Ar fi fost aşa pitoresc şi exact в точку pentru descrierea mea dramatică...
Aş fi vrut să mai scriu că se auzea foşnet de frunze, care ar fi dat un aer misterios şi elegant (slăbiciune pt eleganţă) întregului decor ...dar în nucul de la colţul casei nu mai era nici o singură frunză, ograda era măturată, iar raţele vecinilor nu mai tăceau. Şi cânta Nouvelle Vague.
Aş mai fi putut minţi că razele soarelui aveau o paloare deosebită şi că cerul senin, de un albastru deschis pur îţi dădea iluzia de spaţiu deschis, infinit ...însă soarele era plaid de tot, ascuns după nişte vată rară, culoarea cerului - stacojie, iar atmosfera - semi-închisă, călduţă, uscată, dar plăcută, elegantă, deoarece cânta Nouvelle Vague...

4 November 2010

#ERROR!# in your memory

Lapsus-ul: Importanţa informaţiei pe care urmai s-o împărtăşi este invers proporţională cu probabilitatea de a-ţi aminti ce ai vrut să spui.

1 November 2010

Cerneală [3]

 Atenţie, e posibil (chiar foarte) să nu-mi înţelegi scrijelitul.
Acesta este un articol exprompt, necizelat, gândit puţin. 
 Partea I şi partea a II-a sunt scrise mai îngrijit.