10 November 2010

SerVICIILE Operatorilor Naţionali

Ştim cu toţii că tehnologiile informaţionale au un rol important în viaţa noastră de zi cu zi. Acum fără un PC conectat la internet e ca şi cum nu ai ce pune seara pe masa, de mîncare.
La fel ca şi tehnologiile informaţionale, telefonia mobilă în ultimii zece ani a cunoscut o dezvoltare grandioasă comparativ cu alte state în curs de dezvoltare. Pe piaţa autohtonă avem 3 operatori care prestează servicii mobile, Moldcell, Orange şi Unite. Fecare din ei au modalităţi diferite de a atrage clienţii, prin oferte avantajoase şi tarife mici la convorbiri.

Moldcell, spre exemplu, creează tarife avantajoase la Abonament, unde vorbim cu 0,25 lei/min în reţea, la o plată lunară de 10.80 MDL, Unite la fel atrage clienţii prin oferta telefoanelor 3G gratuite în schimbul unui telefon GSM vechi, cu un abonament lunar de 100 MDL, şi convorbiri 1 leu/min(in dependenta de planul tarifar ales). Lider pe piaţă se consideră Orange, care după cum cred majoritatea are cele mai avantajoase oferte, şi cele mai joase tarife, avînd o gamă întreagă de abonamente (Delfin, Pantera…etc) fiecare divizîndu-se în plăţi lunare diferite, care mai de care avantajoase sau mai putin avantajoase.
Dacă e să vorbim despre calitatea prestării serviciilor, atunci ficare operator se evidenţiază prin personalul calificat şi disciplinat, care oferă asistenţă clienţilor 24/24, însă acestea nu sunt valabile şi în cazul cînd în schimbul unui serviciu se cer bani.
În orice centru sau shop de telefonie mobilă prestarea serviciilor pentru: telefoane sau computer, setarea Internetului şi/sau configurarea Laptopului, sau transfer de conţinut mobil s-ar cuveni să fie oferite GRATUIT, mai ales întrun stat declarat proEuropean în curs de dezvoltare. Însă concurenţa şi dorinţa de a rămîne Lider pe piaţă dar şi foamea de bani îşi spun şi ele cuvîntul. Prestarea serviciilor nu este întotdeauna aşa cum ne-am dori noi, şi costul lor la fel, în centrele Orange , Moldcell sau Unite, le găsim răsfoind broşurile care fac cunoste serviciile fiecărui operator.
Ma jos afişez o cartincă uimitoare, unde am gasit nişte preţuri în schimbul unor Servicii Inteligente…
Număr cîteva:
Găsim aici : activarea şi dezactivarea serviciilor Bluetooth – variază între 20 MDL şi 40 MDL, sau cum să ne folosim de telefoane de ultima generaţie iPhone, Blackberry- 30 MDL, cum folosim Soft-ul pentru Internet, de exemplu (Firefox,Google Crome), trebuie sa scoatem din buzunar 100 MDL, transferul contactelor din agenda telefonică – tot la 100MDL se încadrează- BATJOCORITOR!!!
M-am bucurat cînd am găsit operatori care oferă astfel de servicii GRATUIT, printre ei se găseşte Moldcell şi Unite. Deci cine e mai bun, Orange, Moldcell sauUnite, răamîne să vedem? Multă lume e bolnavă după Orange, din simplu motiv că este predecesorul Voxtel-ui, care a ieşit primul pe piaţa mobilă, şi aşa a rămas în top, dar ar fi bine să ne mai uităm odată prin Meniu şi să verificăm contul lunar, să facem un calcul despre cît de fapt cheltuim, şi în final dacă are rsot de dat atîţia bani.
Finisez cu gîndul că lumea noastră moldavă este dusă în eroare prin diferite modalităţi, şi se scot din buzunar bani de fiecare dată cînd se ivesc ocazii. Sunt foarte indignată pe toţi cei care sunt indiferenţi, şi se lasă amăgiţi benevol, fără să încerce să schimbe ceva.
Nu cred că există cineva căruia nu i s-a cerut măcar odată să plătească pentru serviciile acordate de vreo companie, şi, fără nedumerire a achitat, pentru că aşa i s-a spus, dar de ce nu s-a întrebat de fapt pentru ce achită şi de ce nimeni nu s-a revoltat?
…sunt revoltată şi pe conducerea de vîrf, începînd cu Ministerul Tehnologiilor Informaţionale, apoi fiecare Companie în parte, dar şi pe personalul indulgent care se supune tuturor ordinelor. Bun, acum vă las să savuraţi din Serviciile Inteligente ale operatorului Orange, şi ale altor operatori care prestează servicii Inteligente.

(c) at curaj.net

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa, haideţi cu toţii la Moldcell!!!
Adică... de ce nu? Întradevăr Orange e mult prea scump... La cum vorbesc eu pe telefon şi la câte sms-uri scriu, nu e deloc convenabil) În curând voi da faliment.
Nu am curajul s-o fac deocamdată. Dar, cu timpul, dacă din ce în ce mai multe persoane vor decide să-şi schimbe operatorul, mă duc şi eu cu turma. :) Voi nu?

2 comments:

  1. hai som sari dintrun car in altul. sau curului ie bine unde e mai cald. sau facem reclama pentru moldcell. prostii, intreaga telefonie din moldova este cea mai scumpa din europa

    ReplyDelete
  2. atunci cel putin sa alegem ce-i mai ieftin din scump..) care-i problema daca sarim dintr-un car in altul, sau plecam unde ne e mai cald? sunt vremuri de criza mah :D fiecare pentru el)

    ReplyDelete