26 December 2010

Necotidianul [3]

 Diario attraverso il fumo (o polvere?):
  • Chişinăul are o elită de tinerei nu mai mari de 18 ani, liceeni, fiţoşi, care frecventează regulat localurile scumpe din oraş. Cine a zis că suntem săraci?
  • La noi chipurile nu ai unde ieşi. Cine a zis că nu ai unde? Bani să fie!
  • Ţipă lumea în gura mare că localurile unde-şi pot permite să ia masa sunt.. staţi. NU sunt! N-au unde! Atunci de ce Andy's Pizza e mereu doldora de oameni?
  • Se revoltă cetăţenii că e murdar oraşul. Dar de ce arunci ţigara jos şi ambalajul de la bomboană alături de urnă?
  • Totuşi am ajuns şi la Passione... Am sărbătorit finalul de semestru şi a doua zi de Crăciun. La început - doar colegele. Apoi s-au mai alăturat trei prieteni, apoi nişte cunoştinţe comune, nişte cunoscuţi necunoscuţi.. la final.. wtf? de unde atâta lume la masa mesele noastre?
Bla, bla, bla...
Apropo de murdărie, un lucru nu înţeleg... s-a topit zăpada şi s-a dezvăluit glodul, ca de obicei. Stop! De unde glod? Iată, dârele infinite de glod uscat de la marginea carosabilului. De unde sunt?? Că nu e material antiderapant (nisip)! E glod pur, ţărnă amestecată cu alte gunoaie. Parcă avem asfalt.. de unde naiba a ajuns acolo mocirla aia? De ce se adună? De ce e atât de multă???
De ce şoferii idioţi de microbuse merg la 20 cm de trotuar, ca să-l răscolească (dacă e uscat) şi să-l stropească (dacă e prospecior) pe mine?

Prea mult fum şi praf. :) De aia aşa idei abstracte şi random. Hey, dar totuşi e Necotidian! Aici totul e permis.

No comments:

Post a Comment